height restriction

In a city characterised by short sighted and often environmentally disastrous town planning policies for much of its history, it is almost a surprise to acknowledge one really good decision that was made in our past, and has largely been adhered to. A height restriction was imposed on all buildings at the bottom of the hill in front of the Donkin Reserve, so that from up there one can still enjoy views of the sea and harbour. As this is the direction in which the sun rises, it is truly worth while to get up early and go and make the most of it.

Just to show the contrast, here is a view looking northwards towards Richmond Hill, where sadly the same rule does not apply.

Leave a Reply

This Post Has 2 Comments

  1. MigsCFLer

    Love the first pic, great coloursCheershttp://reginainpictures.blogspot.com

  2. Rush

    i love this shot great one